ΕΛΛΑΔΑΡΑ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ..........

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Δήμος Π. Φαλήρου: 180.000 ευρώ για ένα στατικό site χωρίς υπηρεσίες!

Κάντε κλικ στην πιο πάνω εικόνα. Θα σας βγάλει στο “portal” του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και περιηγηθείτε στις σελίδες του. Αν καταφέρετε να βρείτε κάποια ηλεκτρονική υπηρεσία που να δικαιολογεί τα 180.000€ που κόστισε (με διακομματική μάλιστα συμφωνία των παρατάξεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), θα σας παρακαλέσουμε να μας την πείτε και σε μας. To επίπεδο υπηρεσιών και η λειτουργικότητα που προσφέρει ενδεχομένως είναι κατώτερη και από την αντίστοιχη αυτού εδώ του blog-εφημερίδας που δεν μας στοίχισε ούτε ένα ευρώ! Αποτέλεσμα: Άγνωστη η χρήση του portal του Δήμου από τους πολίτες (αποκρύπτεται η επισκεψιμότητα ενώ τεχνολογικά είναι εφικτό). Πόσοι επισκέπτονται το site του Δήμου ΤΩΡΑ κ. Χατζηδάκη;

Στην εποχή της πληροφορικής και της ευρυζωνικότητας κάποιοι πρέπει να μας θεωρούν πολύ χαζούς και τους εαυτούς τους πολύ έξυπνους όταν συνεχίζουν να κάνουν ότι μπορούν για να διατηρηθούν οι πολλές σφραγίδες και το χαρτομάνι που συντηρεί και τους ίδιους αλλά και την εκλογική τους πελατεία. Πάντως είναι γεγονός ότι δεν ζούμε σε μια από τις πιο έξυπνες πόλεις της Ευρώπης…
Χωρίς να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι στα Τρίκαλα όλα είναι “καλά καμωμένα”, μας προκαλεί θετικά η είδηση ότι ο Δήμος εκεί έχει καταφέρει να συμπεριλαμβάνεται η πόλη τους στις 21 πιο “έξυπνες” πόλεις του κόσμου και διεκδικεί πλέον την 7η θέση!

Εκτός από μία υποδειγματική ιστοσελίδα (http://www.trikalacity.gr/) η παροχή μέσω αυτής αλλά και της http://www.e-trikala.gr/ πολλαπλών ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες όπως η διαχείριση αιτημάτων, η ανάπτυξη δικτύου τηλεϊατρικής για την ουσιαστική υποστήριξη δράσεων Πρόνοιας και “Βοήθειας στο Σπίτι” από υπηρεσίες του Δήμου, η δυνατότητα υποβολής παραπόνων από τους πολίτες αλλά και η δυνατότητα on-line, μέσω του διαδυκτίου παρακολούθηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των οικονομικών των Δημοτικών Επιχειρήσεων δείχνουν ότι η τεχνολογία επιτρέπει πολλά πράγματα να μπορούν να γίνουν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολλών.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο δήμος Τρικκαίων βραβεύτηκε πρόσφατα από το παγκόσμιο δίκτυο Έξυπνων Κοινοτήτων του Κόσμου (ICF) καθώς αξιολογήθηκε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε ότι αφορά τις εφαρμογές νέων τεχνολογιών μέσω του γραφείου e-trikala. Μάλιστα, μετά την παγκόσμια ψηφοφορία του περασμένου Ιανουαρίου, η πόλη των Τρικάλων είναι μια από τις 21 πιο «έξυπνες» κοινότητες.

Στα Τρίκαλα στα δυο στενά κ. Χατζηδάκη δεν σκοτώνουν πλέον την ώρα τους με σούρτα φέρτα δημοσίων σχέσεων χωρίς αποτέλεσμα στις ανάγκες των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
footer