ΕΛΛΑΔΑΡΑ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ..........

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Στην παρέα και ο… Νίκος

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και σας τσακώσαμε, και το ταξίδι στο Άμπου Ντάμπι σας ξετρυπώσαμε!

Τους έκαψε ο Καμμένος, με την ερώτηση που τους έκανε σχετικά με τη χρήση του προεδρικού αεροσκάφους από κυβερνητικά στελέχη και πολίτες εν καιρώ λιτότητας, καθώς πήρε απάντηση «λουκούμι».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από την ημέρα που ξεκίνησε να συμμετέχει στην Εξεταστική για τη Siemens, έχει γίνει Σέρλοκ Χολμς.

Διά χειρός Παμπούκη (υπουργός Επικρατείας) πληροφορήθηκε ότι η εν λόγω μετακίνηση έγινε στις 20 Φεβρουαρίου του 2010 και όχι στις 13-14/02, (αυτό σημαίνει να είσαι υπουργός, δεν αφήνεις κενά!), με επιβάτες την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τον υπουργό Επικρατείας, μαζί με τη συνοδεία τους, από την Αθήνα στο Άμπου Ντάμπι και με επιστροφή αυθημερόν. Το αεροσκάφος διατέθηκε με εντολή του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ, κατόπιν της έγκρισης του γραμματέα της Κυβέρνησης.

Όσον αφορά στο κόστος της μετακίνησης, αυτό βαρύνει την Πολεμική Αεροπορία και περιλαμβάνει, πέρα από τη χρέωση των 7.022,02 ευρώ ανά ώρα πτήσης, 1.460 ευρώ για διαμονή και διατροφή πληρώματος, 656 ευρώ για catering στην Ελευσίνα, 2.024 δολάρια για handling στη Δαμασκό και 28.146 δολάρια για handling και catering στο Άμπου Ντάμπι.

Το καλύτερο έρχεται: Στο αεροσκάφος, πέραν των δύο υπουργών, επέβαιναν δύο συνοδοί ασφαλείας και ο συνεργάτης της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σπυρίδων Παγκράτης, η συνεργάτης του υπουργού Επικρατείας, Παναγιώτα Παυλοπούλου, ο Νικόλαος Παπανδρέου (ναι, καλά καταλάβατε, στον αδελφό του πρωθυπουργού αναφερόμαστε, δεν είναι συνωνυμία) και η φωτογράφος Σιμέλα Πανταρτζή.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στον Νίκο Παπανδρέου, η παρουσία του κρίθηκε σκόπιμη κατά την 2 ωρών ακρόαση από την ΑΕ, ενώ προφανώς η μετακίνησή του δεν επιβάρυνε κατά τι τα κρατικά έξοδα.

Κύριε Παμπούκη μου, εγώ δεν ήμουν καν στο κότερο, πείτε μου τουλάχιστον να έρθω στο επόμενο ταξίδι. Δεν θα σας κοστίσω τίποτα, μα τίποτα, σας το υπόσχομαι!

Και όλα αυτά έγιναν για την αναπτυξιακή συνεργασία των δύο κρατών, και ήδη υψηλή αντιπροσωπεία εστάλη στην Αθήνα για την υλοποίηση των επόμενων σταδίων, επωφελών για την Ελλάδα και την ελληνική επιχειρηματικότητα προοπτικά, λέει στην απάντηση για το ταξίδι ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.

«Το μόνον της ζωής μου ταξίδιον», που έλεγε ο Βιζυηνός, χωρίς όμως να ξέρουμε αν έτσι έκανε έμμεση αναφορά στο ταξίδι του Νίκου Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
footer