ΕΛΛΑΔΑΡΑ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ..........

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Μετατάξεις και όχι απολύσεις, υπόσχεται το Υπουργείο Εσωτερικών ενόψει του «Καλλικράτη».

Μάλιστα υπόσχεται μετακινήσεις από Υπουργεία σε Γενικές Διοικήσεις και Περιφέρειες, από Περιφέρειες σε Γενικές Διοικήσεις και από Νομαρχίες σε Δήμους, ενώ για να μην υπάρξει κοινωνική διαταραχή για τους υπαλλήλους, θα αποφευχθούν μετακινήσεις για μεγάλες αποστάσεις.

Το βέβαιο είναι πως μετά τους Δήμους όπου θα υπάρξουν κατά 30% λιγότεροι συμβασιούχοι, ανάλογη μείωση θα υπάρξει και στις δημοτικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο όχι του «Καλλικράτη», αλλά στο πλαίσιο του συμμαζέματος του Δημοσίου Τομέα.

Οι συμβασιούχοι που θα παραμείνουν, ο … «Καλλικράτης» δεν θα επηρεάσει τις εργασιακές σχέσεις όσων απασχολούμενων θα βρεθούν σε συνενωμένους ΟΤΑ.

Αντίθετα για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, δεν θα υπάρξει καμιά απόλυση, αφού η υπηρεσιακή κατάσταση αυτών των εργαζομένων διέπεται από συγκεκριμένη νομοθεσία η οποία δεν επηρεάζεται από την διοικητική μεταρρύθμιση, ενώ με την είσοδο του ΑΣΕΠ, οι περισσότερες συμβάσεις θα είναι ορισμένου χρόνου και όχι έργου.

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει μεταφορά υπαλλήλων από δήμους σε περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, αλλά από νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις σε δήμους όπου θα υπάρξει μεταφορά αρμοδιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
footer