ΕΛΛΑΔΑΡΑ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ..........

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Θα αναρτώνται στο διαδίκτυο τα «πόθεν έσχες» και οι φορολογικές δηλώσεις των πολιτικών

Στο Διαδίκτυο θα αναρτώνται όχι μόνο τα «πόθεν έσχες» αλλά και οι φορολογικές δηλώσεις των πολιτικών όπως αποκάλυψε στο «Βήμα» ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Την προσεχή εβδομάδα ο κ. Πετσάλνικος θα συνεννοηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ώστε να ετοιμασθεί η νομοθετική ρύθμιση που θα καθιστά υποχρεωτικό για τους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού και των πρώην πρωθυπουργών, την ανάρτηση στο Διαδίκτυο του «πόθεν έσχες» αλλά και των περιουσιακών στοιχείων τους.

Σύμφωνα με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου πρέπει να αναρτώνται στο διαδίκτυο τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του, αλλά τα περισσότερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ο κ. Πετσάλνικος μιλώντας στο «Βήμα» τάχθηκε επίσης υπέρ της ανάρτησης στο Διαδίκτυο του «πόθεν έσχες» των δικαστικών, των δημοσίων υπαλλήλων (κυρίως των εφοριακών, λιμενικών κ.λπ.), αλλά και των δημοσιογράφων που υποχρεούνται να υποβάλλουν κάθε χρόνο «πόθεν έσχες» αρκεί η πράξη αυτή να μην προσκρούει, όπως είπε, σε προσωπικά δεδομένα. Ο πρόεδρος της Βουλής υποσχέθηκε ότι πρώτος θα αναρτήσει τα προσωπικά του οικονομικά και περιουσιακά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στον πρόεδρο της Βουλής έχουν υποβληθεί διάφορες προτάσεις για την αλλαγή στο «πόθεν έσχες», όπως αυστηρότερες κυρώσεις για όσους δεν υποβάλλουν ή υποβάλλουν ψευδή ή ελλιπή στοιχεία ή αν κρύβουν λογαριασμούς στην αλλοδαπή ή να ισχύσει το «πόθεν έσχες» και για τις/τους συζύγους των βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
footer