ΕΛΛΑΔΑΡΑ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ..........

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Στο «ναδίρ» o συνασπισμός της Μέρκελ


Σε επίπεδα ρεκόρ έχει μειωθεί η υποστήριξη προς τον κεντροδεξιό συνασπισμό της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς τα δύο κυβερνώντα κόμματα συγκεντρώνουν μόλις 40%.

Η έρευνα δημοσιεύεται έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές και λίγες ημέρες αφού ο πρόεδρος Χορστ Κέλερ επέκρινε την «απογοητευτική αρχή» της δεύτερης θητείας της Μέρκελ, η οποία χαρακτηρίστηκε από διενέξεις μεταξύ των εταίρων του συνασπισμού, σχετικά με θέματα όπως η φορολογία και η μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU) και οι βαυαροί σύμμαχοί τους, η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), συγκεντρώνουν μαζί 32%.

Ο μικρότερος εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), αποσπούν μόλις 8%, σημειώνοντας πτώση επτά μονάδων από την επίδοσή τους στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η συνολική δημοτικότητα των τριών κομμάτων βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο μετά το σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων της CDU πριν από 10 χρόνια.

Η έρευνα δίνει στους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) την καλύτερη επίδοση μετά τις περσινές εκλογές, τοποθετώντας τους στο 25%.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων είπε ότι θα προτιμούσε μια επιστροφή στο μεγάλο συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών. Το δείγμα της έρευνας του Forsa ήταν 2.500 άτομα και 56% δήλωσε ότι θα υποστήριζε έναν συνασπισμό CDU - SPD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
footer